Výsledky zápasů závěrečného kola 2. ligy FLA HK rozhodly o medailistech…

Dramatický hrací den posledního kola 2. ligy FLA HK nabídl napětí až do posledního zápasu. Pět týmů stále soutěžilo o některou z medailí. Nejlépe na tom byli Black Riders+ZTP a FBC Ostroměř, oba s 39 body. S tříbodovým odstupem je následoval FBC Sion a o další bod zpět byly týmy FBC Černilov a Myšáci Hradec Králové.

V prvním zápase dne se střetly týmy FBC Ostroměř a Myšáci Hradec Králové, kteří vítězstvím 3:1 znovu vstoupili do boje o medaile. Black Riders+ZTP ve svém úvodním utkání proti FBC Barbaři Hradec Králové nepotvrdili roli favorita a prohrou 2:3 si zkomplikovali cestu za prvním místem.

FBC Ostroměř nedokázala zvládnout ani svůj druhý zápas a prohra 2:3 proti FBC Sion znamenala, že v neúplné tabulce byly tři týmy se shodným počtem 39 bodů.

V následujícím střetnutí Black Riders+ZTP jednoznačně porazili Myšáky Hradec Králové 7:0 a měli jistotu, že skončí před FBC Ostroměř bez ohledu na jejich poslední zápas, díky lepšímu poměru vstřelených a obdržených branek ve vzájemných zápasech.

FBC Ostroměř vyhrála svůj poslední duel proti FBC Černilov a pro rozuzlení celého dramatu už zbývaly pouze zápasy FBC Sion. Ten potřeboval získat minimálně 4 body ze dvou zbývajících zápasů.

Proti FBC Černilov se FBC Sion nemohl prosadit celý první poločas a navíc jednou inkasoval do své sítě. Zlom přišel na začátku druhého poločasu, kdy se mu podařilo vyrovnat a v závěrečné minutě rozhodl o svém vítězství střelou do prázdné branky, když tým FBC Černilov po špatné dohodě neplánovaně odvolal svého brankáře.

Symbolicky tak o vítězi 2. ligy FLA HK mohl rozhodnout poslední zápas sezóny. Sion do něj vstoupil dobře a dvěma rychlými góly získal náskok 2:0. Z tohoto vedení se však dlouho neradoval, protože Vše-stary dokázali rychle snížit na 2:1 a drama pokračovalo až do samotného závěru, kdy nejprve Ondřej Baloun a následně David Roflík zajistili Sionu vedení už 4:1. Jeho triumf už neodvrátilo ani snížení soupeře na 4:2 v posledních vteřinách zápasu.

Medailisté 2. ligy FLA HK 2023-24

  1. FBC Sion
  2. Black Riders+ZTP
  3. FBC Ostroměř

Individuální ocenění:

Vítěz kanadského bodování:  Ondřej Baloun, FBC Sion, 25 bodů (18 + 7)

Nejlepší střelec: Ondřej Baloun, FBC Sion, 18 branek

Nejlepší nahrávač: Jakub Pavel, Myšáci Hradec Králové, 9 asistencí