2. liga FLAHK 2024-25 předsezonní informace

V 2. lize FLA HK bude v letošní sezóně nastupovat 6 týmů. Jsme rádi, že můžeme přivítat nový tým z Kostelce nad Orlicí, ale nebudou pokračovat všichni stávající. V 1. lize ukončil své působení Joker Team Jaroměř, jehož tedy nahradil posunem dle tabulky z baráže Sokol Lázně Bohdaneč. Ve 2. lize skončil pak tým Vše-stary. 

Nejdůležitější změnou v FLA HK je reakce na vznik nových soutěží pod ČFBU – krajských přeborů. Vzhledem k tomu, že se týmy neustále potýkají s nedostatkem hráčů, dáváme na tyto soutěže výjimku = „Hráči nastupující v Královéhradeckém a Pardubickém přeboru mužů mohou bez omezení hrát utkání FLA HK, pod podmínkou, že během sezóny 2024-25 nenastoupí k utkání vyšších soutěží ČFBU.“ Tito hráči na soupiskách budou označeni (PŘB). Názorný příklad. Hráč, který bude veden na soupisce přeboru, např. MUŽSTVA „C“, ale bude v průběhu sezony startovat střídavě i za MUŽSTVO „B“, už pro něj neplatí výjimka na přebor. Omezení na 3 registrované hráče u ostatních soutěží platí dle stávajících pravidel.

Hrát se bude v obvyklém formátu 2×10 minut, celkem 4x vzájemně – celkem 20 zápasů – 6 hracích dnů.

Kvůli nižšímu počtu týmů ve 2. lize nebudeme vítěze posunovat přímo do 1. ligy, ale jen vítěz a druhý tým se zúčastní baráže.

Hrací dny a rozpis naleznete na stránce pro letošní ročník FLA HK.